Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου

ΥΛΙΚΑ: 
για το παντεσπάνι: 
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
6 κουτ της σούπας κακάο σκόνη
2 κουτ του γλυκού μπέικιν
1/4 κουτ του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/4 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο αβγό
1 κούπα νερό.

για τη γέμιση:
2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένες σε σαντιγί
1 κούπα φράουλες σε φετάκια.
 
για το γλάσο σοκολάτας ganache:
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μία μικρή φόρμα καρδιάς με διάμετρο 22 εκ, και γεμίστε με το μείγμα τα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε  το παντεσπάνι 35 λεπτά στους 175 βαθμούς, βγάζουμε το από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Χωρίζουμε προσεχτικά σε 3 πάτους με την βοήθεια οδοντικού νήματος ή με μαχαίρι. Στρώνουμε την φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα τον ένα πάτο, καλύπτουμε με την μισή σαντιγί και τις μισές φράουλες,στρώνουμε το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και φράουλες και καλύπτουμε με τον τρίτο πάτο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει περίπου 1/2 ώρα.Βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
Ετοιμάζουμε το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια ενώ σβήνουμε το μάτι, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο ελαφρά και περιχύνουμε με αυτό την τούρτα μας πάνω σε μία σχάρα στον νεροχύτη μας... φυλάσουμε στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB