Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκότα σοκολάτας


biscuits-386

Υλικά
100γρ.κουβερτούρα τεμαχισμένη
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1κ.γ. άρωμα βανίλιας
140γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη(είναι μικρές ποσότητες, γι' αυτό δεν χρειάζεται μίξερ) 2-3' , προσθέτουμε το αυγό(εδώ χρησιμοποίησα τον αυγοδάρτη για καλύτερη ομογενοποίηση), τη βανίλια και μετά τη λιωμένη σοκολάτα. Στο τέλος ρίχνουμε όλα τα στερεά και προκύπτει μια ωραία ζύμη(μαλακή). Πλάθουμε μπαλάκια, σαν καρύδια και τοποθετούμε σε ταψάκι με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10'. Βγαίνουν περίπου 12.
Αφού κρυώσουν, λιώνουμε 100γρ. κουβερτούρας πάλι σε μπεν-μαρί, την ανακατεύουμε με σπάτουλα να γίνει χλιαρή και μετά βουτάμε τα μπισκότα να τυλιχτούν στη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν!

Από:sugarbuzz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB