Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Παιδικό δωμάτιο:Λίγο πριν έρθει ο πελαργός!



Αν αποφασίσατε ότι δεν επιθυμείτε να μάθετε το φύλο του μωρού σας πριν την γέννησή του ή αν το μωρό σας δεν λέει να σας κάνει την τιμή να κάνει amface εμφάνιση στα υπερηχογραφήματα, η διακόσμηση του δωματίου του πολυαναμενόμενου νέου σας συγκάτοικου σας προβληματίζει. Το να επιτύχετε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο, που να είναι φιλόξενο και να ταιριάζει είτε σε αγοράκι ή σε κοριτσάκι, θέλει μικρές και απλές λύσεις. Ας δούμε μερικές.


1. Επιλέξτε ένα χρώμα για τα βασικά
Τα έπιπλα, το χρώμα των τοίχων και οι κουρτίνες, είναι τα βασικά που πρέπει να έχετε ετοιμάσει πολύ πριν την γέννηση του μωρού σας. Η επιλογή των χρωμάτων γι’ αυτά –ειδικά αν δεν γνωρίζετε το φύλο του μωρού- σας προβληματίζει. Η λύση είναι τελικά απλή: Επιλέξτε ένα ή δύο ουδέτερα χρώματα για τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τους τοίχους του μωρού. Μετά τη γέννηση εμπλουτίστε την διακόσμηση του δωματίου με αξεσουάρ που θα σηματοδοτούν το φύλο του μωρού. Το καπέλο του πορτατίφ, ένα χαλάκι, ένας πίνακας, η δέστρα της κουρτίνας και διάφορες κορνίζες είναι αξεσουάρ που θα δώσουν σε ένα “unisex” δωμάτιο τον αγορίστικο ή κοριτσίστικο χαρακτήρα που χρειάζεται.


2. Το μοντέρνο γκρι
Το βεραμάν και το κίτρινο είναι τα παραδοσιακά ουδέτερα χρώματα, αλλά δεν θέλετε να μπείτε σε τόσο συνηθισμένες λύσεις; Τολμήστε το γκρι που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διακόσμηση του μωρουδίστικου δωματίου. Ένα ζεστό γκρι στους τοίχους είναι μια πολύ μοντέρνα επιλογή. Όχι δεν είναι παράδοξο, με τόσες παραλλαγές χρωμάτων που υπάρχουν στα χρωματοπωλεία, υπάρχουν πραγματικά ζεστές αποχρώσεις, του κατά τ’ άλλα ψυχρού αυτού χρώματος. Κρεβατάκια-κούνιες, αλλαξιέρες και άλλα έπιπλα σε γκρι, συνδιασμένο με λευκό ή με κίτρινο, είναι επίσης καλόγουστες και ασφαλείς επιλογές. Τέλος επιλέξτε προίκα μωρού (σεντονάκια, πάντα, παπλωματακι κτλ) σε κίτρινο, πράσινο και –γιατί όχι- φωτεινό πορτοκαλί.


3. Απογειώστε το με μια τοιχογραφία
Αν έχετε αποφασίσει να διακοσμήσετε έναν τοίχο του μωρουδίστικου δωματίου με μια τοιχογραφία, διαλέξτε ένα θέμα που θα παραμείνει ενδιαφέρον όταν το μωρό σας θα μεγαλώνει και τα ενδιαφέροντά του θα αλλάζουν. Μια σκηνή από την ύπαιθρο, ένα απλό δέντρο με γαλάζιο φωτεινό ουρανό είναι μια όμορφη και ασφαλής επιλογή. Επίσης μην παραλείψετε να ζητήσετε τη γνώμη του τοιχογράφου, που και περισσότερη πείρα από εσάς έχει και –σαν καλλιτέχνης- περισσότερες ιδέες. Αν επιλέξετε ένα ουδέτερο σκηνικό για την τοιχογραφία σας, θα μπορέσετε στο μέλλον να την εμπλουτίσετε με ένα παραμυθένιο κάστρο αν κάνετε κοριτσάκι ή με ένα τρένο ή ιππότες αν κάνετε αγοράκι.


4. Ταπετσαρία ή αυτοκόλλητο τοίχου. Η οικονομική λύση
Αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να προσλάβετε έναν τοιχογράφο, υπάρχει πάντα η οικονομική και καλόγουστη λύση της ταπετσαρίας και των αυτοκόλλητων τοίχου. Ειδικά τα τελευταία, αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς δίνουν μοναδικό τόνο στην διακόσμηση του δωματίου, πλένονται εύκολα και δεν ξεκολλούν από τον τοίχο παρά μόνο όταν εσείς επιλέξετε να τα αφαιρέσετε, για να τους αλλάξετε θέση ή να τα καταργήσετε. Επιπλέον είναι μια οικονομική προσθήκη που μπορείτε να την κάνετε, αφού το μωρό έχει γεννηθεί, οπότε θα μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιό του ανάλογα με το φύλο του.


5. Για ποιον διακοσμείτε;
Το μωρό σας, τους πρώτους μήνες της ζωής του, λίγο θα νοιάζεται για τη διακόσμηση του δωματίου. Το ενδιαφέρον του θα εστιάζετε στην παρουσία σας, στο ζεστό του γάλα και το «περιεχόμενο» της πάνας του. Εσείς, από την άλλη, θα περνάτε αρκετές ώρες στο δωμάτιο του μωρού σας. Φροντίστε λοιπόν η διακόσμηση του δωματίου να είναι αυτό που θα αρέσει σε εσάς, που θα σας γεμίζει με ηρεμία και θα αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ψυχολογία και τον χαρακτήρα σας, ενώ θα παρέχει στο μωρό σας ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB