Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Δροσερό παγωτό φράουλα
Υλικά
500 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι αβγών
200 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος με ζάχαρη
450 γρ. φράουλες λιωμένες στο μπλέντερ
500 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι αβγών
200 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος με ζάχαρη
450 γρ. φράουλες λιωμένες στο μπλέντερ
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάτε με σύρμα, μέσα σε ένα μπολ, τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια μεταφέρετε το μίγμα σε καθαρό κατσαρολάκι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε το μίγμα με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε στην κρέμα που έχετε ετοιμάσει, τη σαντιγί και τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό και το καταψύχετε μέχρι να μισοπαγώσει.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Επαναλαμβάνετε για μία ακόμη φορά τη διαδικασία ψύξης και χτυπήματος στο μίξερ, και τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει τρεις ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πάνω σε χωνάκια. Πριν σερβίρετε, καλό είναι να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για λίγο, μέχρι να μαλακώσει.
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάτε με σύρμα, μέσα σε ένα μπολ, τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια μεταφέρετε το μίγμα σε καθαρό κατσαρολάκι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε το μίγμα με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε στην κρέμα που έχετε ετοιμάσει, τη σαντιγί και τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό και το καταψύχετε μέχρι να μισοπαγώσει.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Επαναλαμβάνετε για μία ακόμη φορά τη διαδικασία ψύξης και χτυπήματος στο μίξερ, και τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει τρεις ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πάνω σε χωνάκια. Πριν σερβίρετε, καλό είναι να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για λίγο, μέχρι να μαλακώσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου