Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
Μοσχάρι με μπρόκολο κρασί και μυρωδικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα από μοσχαράκι, κομμένα σε ροδέλες
- 250 γρ. μπρόκολο βρασμένο
- 1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
- 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 4 κ.γ. ποικιλία μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 πατάτες βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες με τη φλούδα τους
- 4 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φιλέτα, το αλάτι, το πιπέρι.
- Ψήνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει και να ομογενοποιηθεί με το φιλέτο μας για 3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με την ποικιλία αρωματικών.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας το μοσχαράκι με το ρύζι, το μπρόκολο και τις πατατούλες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου