Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου
1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή
φρέσκια ντομάτα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος φρέσκος ή ξερός
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου
1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή
φρέσκια ντομάτα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος φρέσκος ή ξερός
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια.
Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.
Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους, ρίχνετε τον δυόσμο, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα.
Κουνάτε λίγο πέραδώθε, ώσπου να «δέσει» η μυζήθρα με το φαγητό. Αφήνετε το φαγητό για λίγο πάνω στο μάτι, να κρυώσει (χωρίς φωτιά, κρατάει όση υπάρχει).
Σερβίρετε το φαγητό, είτε ως κρύο πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο.
Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια.
Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.
Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους, ρίχνετε τον δυόσμο, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα.
Κουνάτε λίγο πέραδώθε, ώσπου να «δέσει» η μυζήθρα με το φαγητό. Αφήνετε το φαγητό για λίγο πάνω στο μάτι, να κρυώσει (χωρίς φωτιά, κρατάει όση υπάρχει).
Σερβίρετε το φαγητό, είτε ως κρύο πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου