Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011
Σαλάτα με θαλασσινά και ρύζι
Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
• 250 γρ. ανάμικτα θαλασσινά (κατεψυγμένα)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
• 1/3 φλιτζάνι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (τον χυμό)
• 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένο
• μερικά φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού κόκκους πιπέρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
• 250 γρ. ανάμικτα θαλασσινά (κατεψυγμένα)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
• 1/3 φλιτζάνι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (τον χυμό)
• 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένο
• μερικά φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε τα θαλασσινά και τα βράζετε σε κατσαρολάκι με το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη για 10'.
Στο μεταξύ, βράζετε το ρύζι σε ξεχωριστό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε σαλατιέρα για να κρυώσει.
Αφαιρείτε τη δάφνη και τα πιπέρια από τα θαλασσινά και τα στραγγίζετε. Κρατάτε τον ζωμό και ρίχνετε τα θαλασσινά στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον χυμό του λεμονιού, τον βασιλικό, το κρεμμυδάκι και τον ζωμό που κρατήσατε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρετε κρύα.
Ξεπαγώνετε τα θαλασσινά και τα βράζετε σε κατσαρολάκι με το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη για 10'.
Στο μεταξύ, βράζετε το ρύζι σε ξεχωριστό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε σαλατιέρα για να κρυώσει.
Αφαιρείτε τη δάφνη και τα πιπέρια από τα θαλασσινά και τα στραγγίζετε. Κρατάτε τον ζωμό και ρίχνετε τα θαλασσινά στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον χυμό του λεμονιού, τον βασιλικό, το κρεμμυδάκι και τον ζωμό που κρατήσατε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρετε κρύα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου