Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τσιζκέικ σοκολάτα


chocolate-cheesecake-386
Υλικά για μία φόρμα διαμέτρου 20-23 εκ.
• 200 γρ. μπισκότα cookies σοκολάτας ή τύπου digestive
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
• 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια ή ρικότα)
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
• ½ φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα φουντούκια
• 2 βανίλιες
• έτοιμο σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Κόβετε τα μπισκότα με τα δάχτυλα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα σαν σκληρή ζύμη, με την οποία στρώνετε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας. Την ψήνετε για 10' στον φούρνο στους 170°C, και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί, και την αφήνετε στο ψυγείο.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί-κρέμα μαζί με το γιαούρτι, και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμη.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
Καλύπτετε τα πλαϊνά της ανοιγόμενης φόρμας με μία λωρίδα λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τυριού. Βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4-5 ώρες, τουλάχιστον, να παγώσει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB