Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επαγγελματική επιτυχία...φορώντας φούστα!


Πως εξασφαλίζεται η επαγγελματική επιτυχία; «Με μια φούστα» απαντούν οι ειδικοί, έπειτα από μία νέα έρευνα που υποστηρίζει πως το γυναικείο ένδυμα κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις στον εργασιακό χώρο, ενώ χαρίζει μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχία.
Η νέα μελέτη αντικρούει τις προηγούμενες, οι οποίες υποστήριζαν πως η επιλογή αντρικών ενδυμάτων, όπως παντελόνια, μέσα στον χώρο εργασίας είναι καταλληλότερα για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
Όσο για την εξήγηση; Η αυτοπεποίθηση των γυναικών αυξάνεται όταν φορούν φούστες, γιατί δεν αναγκάζονται να υποδύονται έναν αντρικό ρόλο.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Hertfordshire κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, έπειτα από την ολοκλήρωση ενός πειράματος στο οποίο συμμετείχαν 300 άνθρωποι που κλήθηκαν να δώσουν «άμεσες κρίσεις» για την εικόνα των γυναικών.
Αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που φορούσαν φούστες βρέθηκαν πιο ψηλά στην κατάταξη από εκείνες που φορούσαν παντελόνια και χαρακτηρίστηκαν πιο επιτυχημένες, πιο ευπροσάρμοστες, πιο σίγουρες!
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι φούστες όσο και τα παντελόνια που φορούσαν οι γυναίκες του πειράματος ήταν από το ίδιο ύφασμα και χρώμα: μπλε ναυτικό.
Σύμφωνα με την Κάρεν Πάιν, καθηγήτρια, επικεφαλής της μελέτης, «οι γυναίκες πρέπει να διατηρήσουν μια ταυτότητα που ισορροπεί ανάμεσα σε επαγγελματισμό και ελκυστικότητα. Η φούστα πετυχαίνει την ισορροπία δίχως να είναι προκλητική».
Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει αφορά τη μισθολογική ανισότητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, με φούστες ή μη. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, χρειάζεται ακόμη ένας αιώνας για να επιτευχθεί η μισθολογική ισότητα των δυο φύλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB