Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκολατένιο κέικ


chocolate-cake-386
Υλικά για φόρμα 22 εκ.
1 φλιτζ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας
1/3 φλιτζ. νερό
1 ¾ αλεύρι για κέικ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 μεγάλα αβγά
1 φλιτζ. ανθόγαλα
Για την επικάλυψη
1 φλιτζ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας
1/3 φλιτζ. μέλι
2 κουταλιές νερό
1/8 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνετε τρεις στρογγυλές φόρμες για κέικ 22 εκ. και τις καλύπτετε με βουτυρωμένη λαδόκολα.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τις νιφάδες σοκολάτας στο νερό και αφήνετε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει. Σε μεσαίο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε τις βανίλιες και ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας και τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το ανθόγαλα.
Ρίχνετε το μείγμα στις τρεις φόρμες. Το ψήνετε για 20-25 λεπτά, ή ώσπου το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνό.
Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας, το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει. Με μια σπάτουλα ενώνετε τη σοκολάτα με την κρέμα. Τοποθετείτε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνετε ένα μέρος της κρέμας σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο κέικ και ακόμα λίγη σοκολάτα. Τέλος, τοποθετείτε το τρίτο κέικ και ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB