Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μόδα και στο..σαλόνι σας!


Εάν είσαστε φανατική λάτρης της μόδας και σας αρέσει να ακολουθείτε τις trendy τάσεις της, σας προτείνουμε να μεταφέρετε αυτό το κλίμα και στη διακόσμηση του σπιτιού σας, δίνοντας έτσι στους εσωτερικούς χώρους μια ουσιαστική και "in fashion" ανανέωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, αρχίζοντας αυτήν την διαδικασία, είναι να ρίξετε μια ματιά στα τελευταία περιοδικά μόδας και να αποφασίσετε τι σας αρέσει πιο πολύ και τι είναι αυτό που θα σας ευχαριστούσε να το βλέπετε διαρκώς. Στα καταστήματα με είδη σπιτιού, θα βρείτε εύχρηστες και οικονομικές λύσεις που μπορούν να δώσουν στο χώρο που ζείτε μία ανανεωμένη αίσθηση η οποία εύκολα θα μπορεί να αλλάξει αν επιλέξετε ένα άλλο σχέδιο ή κάποιο άλλο θέμα διακόσμησης.
Ακολουθώντας λοιπόν τις φετινές φθινοπωρινές τάσεις της μόδας, σας παρουσιάζουμε κάποιες όμορφες προτάσεις, για το πως θα τις προσαρμόσετε στο σπίτι σας.


Βελούδο
Το βελούδο είναι μια κυρίαρχη τάση για την σεζόν που έρχεται, με κύριο εμπνευστή τον Oscar de la Renta. Ένας εύκολος τρόπος λοιπόν για να δώσετε στο καθιστικό σας την αίσθηση της πολυτέλειας που χαρακτηρίσει αυτό το υλικό, είναι να αγοράσετε για τους καναπέδες σας ζεστά βελούδινα καλύμματα καθώς και βελούδινα μαξιλάρια για τις καρέκλες σας.
Μια άλλη επιλογή θα μπορούσαν να είναι βελούδινα ριντό, που θα ανανεώσουν τις παλιές σας κουρτίνες και θα δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο σας.


Καρό
Τα καρό που κυριάχησαν στη συλλογή του οίκου Burberry Prorsum, είναι μια πολύ όμορφη λύση, για να ανανεώσετε τα μονόχρωμα έπιπλα του σπιτιού σας. Χρειάζεται βέβαια προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων που θα κάνετε. Οι αντιθέσεις πάντα έχουν ενδιαφέρον και χαρίζουν μια ξεχωριστή ζωντάνια στο χώρο. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί σύντομα να σας κουράσει. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μεγάλες καρό μαξιλάρες, καθώς επίσης και καρό ριχτάρια, που θα δώσουν μια νέα ζωντάνια στο χώρο σας.


Κόκκινο
Το κόκκινο χρώμα φαίνεται ότι έχει την τιμητική του στον κόσμο της μόδας γι' αυτό το φθινόπωρο.  Πως θα μπορούσε λοιπόν να λείψει από το σπίτι μας. Είναι μια απόχρωση που δίνει ζεστασιά και ζωντάνια στους εσωτερικούς χώρους. Μια κόκκινη επιτραπέζια λάμπα στο βοηθητικό τραπέζι του σαλονιού σας ή κάποιες κόκκινες κορνίζες που θα αντικαταστήσουν τις παλιές σας κορνίζες με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, είναι κάποιες πινελιές, που θα δώσουν μια νέα νότα στο σαλόνι σας.


Αταίριαστα μοτίβα

Αυτή μπορεί να είναι η πιο τολμηρή από όλες τις φετινές τάσεις, αλλά μπορεί επίσης να είναι και πιο εύκολη στην υλοποίησή της. Πάρτε κάποιες βασικές ιδέες από την φθινόπωρινή συλλογή του οίκου Proenza Schouler και μην ανησυχείτε καθόλου, για το αν οι ρίγες στο μαξιλάρι που βλέπετε στο κατάστημα, ταιριάζουν με ρίγες στον καναπέ σας. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να μην ταιριάζουν! Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε κάποια αντικείμενα που είχατε το μάτι εδώ και καιρό.
Έντονο μπλε
Εάν θέλετε να διατηρήσετε τις αναμνήσεις της ηλιόλουστης παραλίας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ακολουθείστε την έμπνευση από την κολλεξιόν του Zac Posen.
Το μπλε είναι ένα χρώμα που δίνει στο χώρο το συναίσθημα της χαλάρωσης.
Χρησιμοποιήστε το λοιπόν άφοβα, σε διάφορες παραλλαγές.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB