Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Σαλάτα με κεφτεδάκια


salad-meat-balls-386
Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
 ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο
λίγο κύμινο κοπανισμένο
1 σφηνάκι ούζο
4 κουτ. της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό, αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα
• 1 ματσάκι ρόκα
• 100 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
• 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες με ψαλίδι
• ελαιόλαδο, λίγο ξίδι βαλσαμικό
Ετοιμασία 
Μουλιάζετε το ψωμί σε λίγο νερό και μετά το στύβετε καλά και το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτετε τον κιμά, το κύμινο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αβγό, το ούζο και το αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ανακατευθούν καλά.
Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Βάζετε σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι και αλευρώνεται τα κεφτεδάκια. Τα τινάζετε και τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και ετοιμάζετε τη σαλάτα.
Πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα, αφαιρείτε τα κοτσάνια της και τη χοντροκόβετε σε πιατέλα. Τοποθετούμε από πάνω τις λιαστές ντομάτες και τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας και ρίχνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξίδι βαλσαμικό.
Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB