Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
Ψαρονέφρι με πορτοκάλι
Υλικά
4 ψαρονέφρια
3 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα teriyaki
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 ψαρονέφρια
3 πορτοκάλια
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα teriyaki
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε φέτες, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Πέρνετε τον χυμό από το ένα πορτοκάλι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε την ψίχα από τα άλλα δύο. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε να τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη σάλτσα teriyaki, το χυμό και την ψίχα των πορτοκαλιών και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε φέτες, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Πέρνετε τον χυμό από το ένα πορτοκάλι, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε την ψίχα από τα άλλα δύο. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε να τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη σάλτσα teriyaki, το χυμό και την ψίχα των πορτοκαλιών και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου