Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χορτόπιτα πικάντικη


pie-386

Υλικά (για 1 µεγάλο ταψί)
• 1 πράσο ψιλοκοµµένο
• 1½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
• 1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
• 6 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
• 2 κ.τ.σ. αλάτι
• 4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 200 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. κανέλα
• 1 κ.τ.γ. µπαχάρι
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 φλιτζ. νερό
Ετοιµασία
1. Πλένετε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ανακατεύετε όλα µαζί σε µια µεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε το αλάτι και τα τρίβετε µε τα χέρια σας µέχρι να µαραθούν.
2. Ρίχνετε το µισό ελαιόλαδο, το νερό, τα µπαχαρικά και το αλεύρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά µε τα χέρια σας µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά µεταξύ τους.
3. Παίρνετε ένα ταψί, λαδώνετε λίγο την επιφάνειά του, στρώνετε µέσα το µείγµα και το χαράζετε ελαφριά (το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 εκ.).
4. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθµούς για µία ώρα περίπου.
Χρόνος προετοιμασίας 80'
135 θερµίδες

Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Πηγή:Forma

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB