Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η τέλεια σοκολατόπιτα


sokolatopita-386
Υλικά
• 3/4 κούπας βούτυρο
• 3 κούπες ζάχαρη
• 1/2 κούπα κακάο
• 1 κούπα νερό
• 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
• 1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 5 αυγά
• 1/2 κούπα κονιάκ

Εκτέλεση 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για το τέλος.
Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πίτας, την χαράσσουμε σε κομμάτια και κάθε κομμάτι το τρυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB