Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ρολάκια μελιτζάνας


Eggplant-rolls-386
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
λίγη μαντζουράνα φρέσκια
1 ματσάκι βασιλικό, φρέσκο
λίγη ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο της μελιτζάνας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση 
Κόβετε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε μέτριες μακρόστενες φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να «ιδρώσουν». Τις ξεπλένετε με νερό και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Με ένα πινέλο αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι και τις ψήνετε ελαφρά σε αντί κολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, τη μαντζουράνα, το μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10'. Κατόπιν, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της μελιτζάνας και τοποθετείτε στην άκρη τους ένα μπαστουνάκι φέτας. Γυρίζετε τη μελιτζάνα σε ρολό.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολά της μελιτζάνας με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40' περίπου.
Σερβίρετε τα ρολά της μελιτζάνας σε πιατέλα, διακοσμώντας τα με μικρά κλαδάκια βασιλικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB