Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Homemade burger


burger-386
Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
1 κουταλάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φύλλα μαρουλιού
4 ψωμάκια για burger
100 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση 
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, το αβγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και αφήνετε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθετε σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ψήνετε περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αλείφετε σε κάθε ψωμάκι 25 γρ. μαγιονέζα, τοποθετείτε λίγα φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μία φέτα ντομάτα, μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι και τελειώνετε με το καπάκι του ψωμιού. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε δύο φέτες μπέικον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB