Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011
Μακαρονάδα πέστο
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
αλάτι
Για το πέστο:
30 γραμμ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
Μερικά φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο τυρί παρμεζάνα,
λίγο τυρί πεκορίνο,
1 πακέτο σπαγγέτι
αλάτι
Για το πέστο:
30 γραμμ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
Μερικά φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο τυρί παρμεζάνα,
λίγο τυρί πεκορίνο,
Εκτέλεση
Για το πέστο καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στο multi με το σκόρδο τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί τρίβοντας τα όλα μαζί.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεώς τους, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα πέστο ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
Για το πέστο καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στο multi με το σκόρδο τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί τρίβοντας τα όλα μαζί.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεώς τους, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα πέστο ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου