Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Ασπίδα τροφίμων για τις ιώσεις


woman-eat-386
Οι κρύες μέρες φέρνουν ιώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Θωρακίστε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να βγείτε νικητές στη μάχη με τους ιούς:
Βιταμίνη D. Η βιταμίνη D ενεργοποιεί την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων τα οποία καταστρέφουν βακτήρια και ιούς. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παράγεται στο δέρμα μετά από 15λεπτη έκθεση στον ήλιο. Καθίστε, λοιπόν, καθημερινά για λίγα λεπτά στον ήλιο και φάτε τρόφιμα όπως σολομός, τόνος και αυγά.
Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας τα αντισώματα ενώ καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό. Την βιταμίνη C μπορείτε να βρείτε στο μπρόκολο, τη ντομάτα και το ροδάκινο.
Ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος συντελεί στη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων. Θα τον βρείτε σε τρόφιμα όπως τα φουντούκια, το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα δημητριακά ολικής άλεσης.
- Β-καροτένιο. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πηγές: ντομάτα, καρότα, μαρούλι και σπανάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB