Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Cheesecake με άρωμα σαμπάνιας


cheesecake-386
Υλικά 
• 1 φλιτζ. ζάχαρη
• 1/2 φλιτζ. κρύο βούτυρο, σε κομμάτια
• 1/2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 2 φλιτζ. κορν φλέικς
• 1 φλιτζ. ψημένες νιφάδες αμυγδάλου
Για τη γέμιση
• 2 1/2 κουταλιές άγευστη ζελατίνη
• 1/4 φλιτζ. και 1 1/2 κουταλιά κρύο νερό
• 4 πακέτα (240 γρ. το καθένα) τυρί κρέμα
• 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. σαμπάνια
• 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
• 3/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι αραβικό κόμμι
• 1 φλιτζ. πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, για γαρνίρισμα
• 2 κουταλιές ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση 
Στρώνετε λαδόχαρτο σε μια φόρμα 22 εκ. Βάζετε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Συνεχίζετε, χωρίς να ανακατεύετε, ώσπου να ξανθύνει. Την αποσύρετε από τη φωτιά, και προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα.
Τη βάζετε και πάλι στη φωτιά και την αφήνετε να βράσει. Την αφήνετε στην άκρη. προσθέτετε τα κορν φλέικς και τα αμύγδαλα. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ρίχνετε τη ζελατίνη και το 1/4 φλιτζ. νερό σε κατσαρόλι. Την αφήνετε για 1 λεπτό. Την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη σαμπάνια, το χυμό λεμονιού και το μείγμα ζελατίνης. Με σπάτουλα ενώνετε την κρέμα γάλακτος με το μείγμα τυριού κρέμας.
Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στη φόρμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες. Το βγάζετε από τη φόρμα.
Διαλύετε το αραβικό κόμμι στην υπόλοιπη 1 1/2 κουταλιά νερό. Αλείφετε κάθε σταφύλι με αραβικό κόμμι και πασπαλίζετε με ζάχαρη. Γαρνίρετε το τσίζκεϊκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB