Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Τέλειος μπακλαβάς!
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
¼ καρύδια χοντροκομμένα
¼ αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι βούτυρο
Για το σιρόπι:
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Λίγη βανίλια
¼ φλιτζ. γλυκόζη
½ κιλό φύλλο κρούστας
¼ καρύδια χοντροκομμένα
¼ αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι βούτυρο
Για το σιρόπι:
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Λίγη βανίλια
¼ φλιτζ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα βούτυρα. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη κανέλα. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και κόβουμε στη μέση τα φύλλα. Στρώνουμε τα 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε στρώνοντας δυο-δυο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με γέμιση.
Στη συνέχεια αφού τελειώσουμε με τα υλικά, κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και το βάζουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρίφαλο. Ρίχνουμε από πάνω το λίγο βούτυρο που μας έχει περισσέψει και τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40΄ώσπου να ροδίσει καλά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄ λεπτά, μέχρι να δέσει. Περιχύστε με καυτό σιρόπι τον μπακλαβά, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και τον αφήνουμε για λίγο να το απορροφήσει όλο.
Λιώνουμε τα βούτυρα. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη κανέλα. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και κόβουμε στη μέση τα φύλλα. Στρώνουμε τα 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε στρώνοντας δυο-δυο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με γέμιση.
Στη συνέχεια αφού τελειώσουμε με τα υλικά, κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και το βάζουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρίφαλο. Ρίχνουμε από πάνω το λίγο βούτυρο που μας έχει περισσέψει και τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40΄ώσπου να ροδίσει καλά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄ λεπτά, μέχρι να δέσει. Περιχύστε με καυτό σιρόπι τον μπακλαβά, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και τον αφήνουμε για λίγο να το απορροφήσει όλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου