Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Υγιή δόντια,υπέροχο χαμόγελο!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν πολλοί άνθρωποι είναι το χαμόγελό σας. Για το λόγο αυτό πρέπει να είστε απόλυτα σίγουρες πως το χαμόγελό σας ακτινοβολεί και τα δόντια σας έχουν μαργαριταρένιο λευκό χρώμα. Κοιτάξτε τα εύκολα βήματα που ακολουθούν για ολόλευκα δόντια.

1.  Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα
Βουρτσίστε τα δόντια σας πρωί-βράδυ, καθημερινά. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με λευκαντικό σε καθημερινή βάση και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα.

2.  Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας
Προγραμματίστε ραντεβού για καθαρισμό κάθε έξι μήνες. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν,  συζητήστε μαζί του για κάποια επαγγελματική μέθοδο λεύκανσης. Το κόστος μπορεί να ανέβει μέχρι και στα 1000€  αλλά τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν χρόνια.

3.  Δίαιτα που δεν αφήνει λεκέδες
Αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ, τσαγιού, Coca-Cola, χυμού, κόκκινου κρασιού, βατόμουρων και σόγια σος. Όταν πίνετε ή τρώτε τα παραπάνω φαγητά χρησιμοποιήστε καλαμάκι και βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το τέλος του γεύματός σας. Επίσης αποφεύγετε τα όξυνα φαγητά. Διαβρώνουν το σμάλτο, και  κάνουν τα δόντια σας να λεκιάζουν ευκολότερα.

4.  Κόψτε το κάπνισμα!
Πέρα από τον καρκίνο των πνευμόνων και όλες τις άλλες βλαβερές συνέπειες, ο καπνός των τσιγάρων λεκιάζει τα δόντια. Σταματήστε τα τσιγάρα, τα πούρα καθώς και τις τσίχλες νικοτίνης για τα καλά.

5.  Φορέστε ασημένια κοσμήματα
Ο χρυσός κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο κίτρινα. Για το λόγο αυτό φορέστε ασημένια κοσμήματα ή κοσμήματα από λευκόχρυσο, καθώς και διαμάντια ή μπριγιάν για να φαίνονται τα δόντια σας πιο λευκά.

6.  Διαλέξτε το σωστό κραγιόν
Προτιμήστε κόκκινα κραγιόν ή εκείνα με μπλε τόνους για να εξασφαλίσετε την καλύτερη και φωτεινότερη εμφάνιση των δοντιών σας. Κραγιόν με κοραλί, πορτοκαλί ή κίτρινους τόνους μπορούν επίσης να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB