Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
Ταρτάκια με σοκολάτα
Υλικά για τη βάση:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
2-3 κουταλιές κρύο νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
2-3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση:
7 κρόκους αβγών
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
550ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
7 κρόκους αβγών
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
550ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάτε σε μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε κρύο νερό ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σχηματίζετε μια μπάλα, τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάτε σε μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε κρύο νερό ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σχηματίζετε μια μπάλα, τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 2-3 εκ. Βουτυρώνετε 20 ατομικά φορμάκια και τοποθετείτε τη ζύμη που έχετε κόψει. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα. Ρίχνετε το μείγμα της κουβερτούρας στο μπολ με τους κρόκους.
Μοιράζετε το μείγμα στα ταρτάκια και ψήνετε για 15 λεπτά. Όταν τα ταρτάκια κρυώσουν, πασπαλίζετε με χοντρό τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου