Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
Γαριδοσαλάτα σε κουπάκια ντομάτας
Χρόνος ετοιμασίας 25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 ομοιόμορφες μέτριες ντομάτες
- 8 μεγάλες γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 2 πλοκάμια χταπόδι βρασμένο σε κομμάτια
- 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη σε μικρούς κύβους
- 8 πράσινες ελιές κομμένες σε τέταρτα
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές ξίδι balsamico ή
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κούπας σάλτσα ταχίνι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
- Πλύντε και σκουπίστε τις ντομάτες. Κόψτε οριζόντια μία φέτα από το επάνω μέρος τους κι αδειάστε τες με κουταλάκι, προσέχοντας να μη χαλάσει η φόρμα τους. Πασπαλίστε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και βάλτε τες ανάποδα σε σχάρα, να στραγγίσουν λίγο.
- Τα πιο σκληρά και στέρεα κομμάτια από το εσωτερικό της ντομάτας κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σ’ ένα μπολ κι ανακατέψτε τα απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόψτε τις γαρίδες στα τρία, αν είναι μεγάλες, ή στα δύο, αν είναι μικρότερες.
- Γεμίστε με το μίγμα τις κούπες της ντομάτας κι αφήστε τες να σταθούν στο ψυγείο, σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, ως τη στιγμή που θα τις σερβίρετε.
- Αν θέλετε, σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με σάλτσα ταχίνι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου