Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Γαριδοσαλάτα σε κουπάκια ντομάτας


Χρόνος ετοιμασίας 25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 ομοιόμορφες μέτριες ντομάτες
  • 8 μεγάλες γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 πλοκάμια χταπόδι βρασμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη σε μικρούς κύβους
  • 8 πράσινες ελιές κομμένες σε τέταρτα
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ξίδι balsamico ή
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κούπας σάλτσα ταχίνι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
  1. Πλύντε και σκουπίστε τις ντομάτες. Κόψτε οριζόντια μία φέτα από το επάνω μέρος τους κι αδειάστε τες με κουταλάκι, προσέχοντας να μη χαλάσει η φόρμα τους. Πασπαλίστε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και βάλτε τες ανάποδα σε σχάρα, να στραγγίσουν λίγο.
  2. Τα πιο σκληρά και στέρεα κομμάτια από το εσωτερικό της ντομάτας κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σ’ ένα μπολ κι ανακατέψτε τα απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Κόψτε τις γαρίδες στα τρία, αν είναι μεγάλες, ή στα δύο, αν είναι μικρότερες.
  4. Γεμίστε με το μίγμα τις κούπες της ντομάτας κι αφήστε τες να σταθούν στο ψυγείο, σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, ως τη στιγμή που θα τις σερβίρετε.
  5. Αν θέλετε, σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με σάλτσα ταχίνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB