Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ρούχα που θα φορέσουμε και του χρόνου


Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά και όλες είμαστε σε mood διακοπών. Είτε χαιρόμαστε κάποια παραλία, είτε ξεμείναμε στην άδεια πόλη, η διάθεση είναι παντού η ίδια… Χαλαροί ρυθμοί και πάντα έτοιμες για κάποια μικρή ή μεγάλη απόδραση.
Παρ’ όλη όμως την καλοκαιρινή μας ραστώνη, η ματιά μας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη από τις μεγάλες εκπτώσεις, που φιγουράρουν στις βιτρίνες των μαγαζιών. Λίγο η κρίση, λίγο το τέλος της σεζόν, οι εκπτώσεις είναι πραγματικά δελεαστικές και ίσως είναι το μόνο πράγμα, που κάνει το μυαλό μας  να ξεφύγει, από τις εικόνες των καταγάλανων νερών που μας κατακλύζουν αυτές τις ημέρες.
Τι να ψωνίσεις όμως Αυγουστιάτικα; Οι ευκαιρίες είναι όντως δελεαστικές αλλά… η ντουλάπα είναι ασφυκτικά γεμάτη και το πορτοφόλι απελπιστικά άδειο, για να πεις «θα πάρω ένα μπλουζάκι, έστω κι αν προλάβω να το βάλω 1-2 φορές μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι».
Μήπως λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε λίγο πονηρά; Τι μπορούμε να αποκτήσουμε, επωφελούμενες τις εντυπωσιακές εκπτώσεις, που θα το βρούμε μπροστά μας το επόμενο καλοκαίρι; Υπάρχουν πολλά ρούχα που φοριούνται φέτος, θα φορεθούν του χρόνου και ίσως φορεθούν και για πολλά ακόμα καλοκαίρια. Γιατί να τα χρυσοπληρώνουμε στην αρχή της σεζόν, ενώ μπορούμε από τώρα να προνοήσουμε; Ας δούμε μερικές προτάσεις.

1. Παντελόνι τζιν
Οk, οι εκπτώσεις στα τζιν δεν είναι τρελές, αλλά οπωσδήποτε οι τιμές τους είναι χαμηλότερες αυτή την εποχή. Ψάξε λοιπόν για ένα τζιν παντελόνι που θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που το απέκτησε, ειδικά αν το πάρεις με μια γενναία έκπτωση!
Στην ίδια κατηγορία θα σου πρότεινα να ψάξεις για τζιν βερμούδες και σορτσάκια. Είναι κομμάτια κλασικά που οπωσδήποτε θα τα χρειαστείς το επόμενο καλοκαίρι.

2. Λευκό παντελόνι
Όποια αμφιβάλει για το αν το λευκό θα είναι της μόδας το επόμενο καλοκαίρι… την προκαλώ να ψάξει τις τάσεις της μόδας όλων των προηγούμενων καλοκαιριών! Το ξέρουμε όλες, καλοκαίρι και λευκό πάνε πακέτο. Προμηθεύσου λοιπόν ένα λευκό παντελόνι, που θα το χαρείς τις υπόλοιπες μέρες αυτού του καλοκαιριού και θα το βρεις μπροστά σου το επόμενο.

3. T-shirt

Με στάμπες, με μανίκια ή με ραντάκια, φαρδιά ή στενά, εξώπλατα ή με λαιμόκοψη, ό,τι κι αν διαλέξεις, ό,τι κι αν βρεις σε καλή τιμή, είναι σταθερή επένδυση για το επόμενο καλοκαίρι. Άσε που, έτσι όπως έχει αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα, θα τα φοράς μέσα από ζακετούλες και ελαφρά μπουφάν, μη σου πω και μέχρι τον Δεκέμβριο…

4. Βραδινό φόρεμα
Δεν υπάρχει περίπτωση… του χρόνου την άνοιξη κάποιος θα παντρεύεται, κάποιος θα γιορτάζει, κάποια βραδινή έξοδος θα σου προκύψει κι εσύ θα τρέχεις πανικόβλητη και θα χαλάς έναν σκασμό λεφτά για μια βραδινή εμφάνιση. Όχι απαραίτητα. Ψάξε στις εκπτώσεις για μια βραδινή εμφάνιση που θα σε κάνει να λάμψεις χωρίς να έχεις χαλάσει μια περιουσία. Δεν υπάρχει περίπτωση… θα τα βγάλει τα λεφτά της στο εγγυώμαι.

5. Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια
Ό,τι είπαμε για το βραδινό φόρεμα ισχύει και για τα παπούτσια. Ένα ζευγάρι βραδινά πέδιλα, αν τα πετύχεις με καλή έκπτωση, θα σου φανούν χρήσιμα του χρόνου. Άσε που μπορεί να τα φορέσεις και μες στο καταχείμωνο σε κάποια βραδινή έξοδο με το αγαπημένο σου τζιν…

Ψάξε γενικώς για ό,τι μπορείς να σκεφτείς ότι θα χρειαστείς του χρόνου. Μπες από τώρα στο mood όχι του φετινού Αυγούστου, αλλά του επόμενου καλοκαιριού. Το σίγουρο είναι ότι… θα βγεις πολύ κερδισμένη και που ξέρεις; Ίσως γεμίσουν την βαλίτσα των επόμενων διακοπών σου σε κάποιον ονειρεμένο προορισμό! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB