Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί
Υλικά
• 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
• 8 τρυφερά μαρουλόφυλλα
• 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
• μερικά παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
• 6-7 ντοματίνια
• 2 κουτ. της σούπας σταφίδες
• 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κύβους
• 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
• 8 τρυφερά μαρουλόφυλλα
• 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
• μερικά παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
• 6-7 ντοματίνια
• 2 κουτ. της σούπας σταφίδες
• 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κύβους
Για το λοδόξιδο
• 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας ξίδι από κρασί
• 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. του γλυκού πετιμέζι ή μέλι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα. Χοντροκόβετε τα μαρουλόφυλλα σε πιατέλα, κόβετε τη ρόκα με τα δάκτυλα και την ανακατεύετε με το μαρούλι.
• 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας ξίδι από κρασί
• 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. του γλυκού πετιμέζι ή μέλι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα. Χοντροκόβετε τα μαρουλόφυλλα σε πιατέλα, κόβετε τη ρόκα με τα δάκτυλα και την ανακατεύετε με το μαρούλι.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με τον άνηθο, τις σταφίδες και το καρύδι.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα. Το ίδιο κάνετε με το κατσικίσιο τυρί και τα παξιμάδια.
Ετοιμάζετε το λαδόξιδο αναμιγνύοντας σε ένα μπολ ή σε γυάλινο δοχείο με καπάκι όλα τα υλικά, και περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα. Σερβίρετε αμέσως
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου