Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
Πατατοσαλάτα με αγκινάρες και αυγά
Υλικά (για 6-8 άτοµα)
• 1 κιλό πατάτες
• 2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
• 3 αγκινάρες σε µέτρια κοµµάτια
• ½ φλιτζ. ψιλοκοµµένα φρέσκα κρεµµυδάκια
• 4 βρασµένα αβγά κοµµένα
• ½ φλιτζ. αρακά βρασµένο
• 2 κ.τ.γ. µουστάρδα
• 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• χυµό από 1 λεµόνι
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κιλό πατάτες
• 2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
• 3 αγκινάρες σε µέτρια κοµµάτια
• ½ φλιτζ. ψιλοκοµµένα φρέσκα κρεµµυδάκια
• 4 βρασµένα αβγά κοµµένα
• ½ φλιτζ. αρακά βρασµένο
• 2 κ.τ.γ. µουστάρδα
• 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• χυµό από 1 λεµόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Ετοιµασία
1. Πλένετε καλά τις πατάτες, χωρίς όµως να τις ξεφλουδίσετε. Τις τοποθετείτε σε αλατισµένο κρύο νερό µέσα σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τις βράζετε για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιµες (πρέπει να είναι τρυφερές αλλά όχι πολύ µαλακές), τις στραγγίζετε.
2. Στο µεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε µε λίγο από το λεµόνι για να µην µαυρίσουν.
3. Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόµα ζεστές και τις κόβετε σε χοντρούς κύβους. Τις βάζετε σε ένα µπολ και τις ανακατεύετε µε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αβγά, τη µουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τη µουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού. Κλείνετε και χτυπάτε τη σάλτσα πολύ καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αµέσως.
1. Πλένετε καλά τις πατάτες, χωρίς όµως να τις ξεφλουδίσετε. Τις τοποθετείτε σε αλατισµένο κρύο νερό µέσα σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τις βράζετε για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιµες (πρέπει να είναι τρυφερές αλλά όχι πολύ µαλακές), τις στραγγίζετε.
2. Στο µεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε µε λίγο από το λεµόνι για να µην µαυρίσουν.
3. Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόµα ζεστές και τις κόβετε σε χοντρούς κύβους. Τις βάζετε σε ένα µπολ και τις ανακατεύετε µε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αβγά, τη µουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τη µουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού. Κλείνετε και χτυπάτε τη σάλτσα πολύ καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αµέσως.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου