Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Μηλόπιτα
Υλικά
250 γρ. φαρίνα και 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ποτήρι λάδι
2/3 ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή ένα γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
1/4 ποτηριού καρύδια
1/4 ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 αβγά
κανέλλα και βανίλια
250 γρ. φαρίνα και 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ποτήρι λάδι
2/3 ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή ένα γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
1/4 ποτηριού καρύδια
1/4 ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 αβγά
κανέλλα και βανίλια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ, δηλαδή χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και 1 κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ, δηλαδή χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και 1 κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου