Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011
Σαλάτα με πορτοκάλι,ραντίκιο,καρύδι και παρμεζάνα
ραντίκιο και καρύδια
Υλικά
1/2 κούπα ψίχα καρύδιας
3 πορτοκάλια
1 μικρό κεφάλι ραντίκιο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
60 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ψίχα καρύδιας
3 πορτοκάλια
1 μικρό κεφάλι ραντίκιο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
60 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζουμε ελαφρώς τα καρύδια για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στύβουμε μισό πορτοκάλι και ανακατευούμε με τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πορτοκάλια, το ραντίκιο και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατευούμε. Ρίχνουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζουμε ελαφρώς τα καρύδια για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στύβουμε μισό πορτοκάλι και ανακατευούμε με τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πορτοκάλια, το ραντίκιο και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατευούμε. Ρίχνουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου