Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011
Σαλάτα με ρόκα,σιτάρι και ντομάτα
Υλικά
6 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. σιτάρι άσπαστο
5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 ½ κ.τ.σ. ξίδι
1 φλιτζ. μπιζέλια
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα ρόκας
3 μέτριες ντομάτες
6 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. σιτάρι άσπαστο
5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 ½ κ.τ.σ. ξίδι
1 φλιτζ. μπιζέλια
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα ρόκας
3 μέτριες ντομάτες
Ετοιμασία
Μουσκεύετε το σιτάρι για 5-6 ώρες σε άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα 6 φλιτζάνια νερό με το σιτάρι και τα σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν, τα στραγγίζετε και ρίχνετε το λάδι και το αλάτι.
Βράζουμε και τα μπιζέλια και τα στραγγίζουμε τα προσθέτουμε στο σιτάρι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα την ροκά, το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μουσκεύετε το σιτάρι για 5-6 ώρες σε άφθονο κρύο νερό. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τα 6 φλιτζάνια νερό με το σιτάρι και τα σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν, τα στραγγίζετε και ρίχνετε το λάδι και το αλάτι.
Βράζουμε και τα μπιζέλια και τα στραγγίζουμε τα προσθέτουμε στο σιτάρι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα την ροκά, το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου