Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Γλυκό με κρέμα,κεράσι και μπισκότο
Υλικά για 6 μπολ ή ποτήρια
• ½ κιλό κεράσια
• 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
• 200 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
• 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο
• 12 μπισκότα τύπου Μιράντα
• 6 ολόκληρα κεράσια για το σερβίρισμα
• ½ κιλό κεράσια
• 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
• 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
• 200 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
• 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο
• 12 μπισκότα τύπου Μιράντα
• 6 ολόκληρα κεράσια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε το κουκούτσι τους και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα ραντίζετε με το λικέρ, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστείτε.
Λίγο πριν σερβίρετε, στραγγίζετε τα μισά κεράσια από το λικέρ και τα ανακατεύετε με την κρέμα.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα κερασιών-λικέρ με τα μπισκότα, τα οποία έχετε κόψει προηγουμένως σε κομματάκια, και τα μοιράζετε ανάλογα σε 6 ποτήρια ή μπολ.
Προσθέτετε σε κάθε ποτήρι την ανάλογη ποσότητα κρέμας και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ένα ολόκληρο κεράσι, μαζί με το κοτσάνι του.
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε το κουκούτσι τους και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα ραντίζετε με το λικέρ, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το στραγγιστό γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστείτε.
Λίγο πριν σερβίρετε, στραγγίζετε τα μισά κεράσια από το λικέρ και τα ανακατεύετε με την κρέμα.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα κερασιών-λικέρ με τα μπισκότα, τα οποία έχετε κόψει προηγουμένως σε κομματάκια, και τα μοιράζετε ανάλογα σε 6 ποτήρια ή μπολ.
Προσθέτετε σε κάθε ποτήρι την ανάλογη ποσότητα κρέμας και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ένα ολόκληρο κεράσι, μαζί με το κοτσάνι του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου