Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Κόκκινο κρέας αλλά..με μέτρο!


woman-eat-meat-386
Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος με την εμφάνιση καρκίνου.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο του εντέρου θα είχαν αποφευχθεί εάν η πρόσληψη κόκκινου κρέατος γινόταν σε φυσιολογικά πλαίσια. Η σωστή κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι 70 γρ. την ημέρα που ισοδυναμούν με τρεις φέτες μπέικον ή δύο λουκάνικα.
Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο - περίπου 36.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο και 16.500 πεθαίνουν.
Η κατανάλωση 100 έως 120 γραμμάρια κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα -  όπως σαλάμι, ζαμπόν και λουκάνικο - αυξάνει τον κίνδυνο για εκδήλωση της πάθησης κατά 20 έως 30%, σύμφωνα με μελέτες
Πολλοί θέτουν βέβαια το ζήτημα αν  η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος βάζει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω έλλειψης σιδήρου. Το κόκκινο κρέας είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου.
Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αναιμία, η οποία οδηγεί σε κόπωση και ζαλάδες, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB