Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011
Υπέροχη λεμονόπιτα!
Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Για την βάση:
• 1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γραμ. Βιτάμ κλασικό
• 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 100 γραμ. Βιτάμ κλασικό
• 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την κρέμα:
• ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 4 αβγά
• ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
• ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα
• 1 κουτ. της σούπας Βιτάμ Culinesse και λίγο αλεύρι για το ταψί
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 4 αβγά
• ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
• ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα
• 1 κουτ. της σούπας Βιτάμ Culinesse και λίγο αλεύρι για το ταψί
Προετοιμασία
1. Αλείψτε με το Βιτάμ Culinesse και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι την βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.
2. Ανακατέψτε στο μίξερ το αλεύρι, το Βιτάμ, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν απαλή ζύμη. Απλώστε την με τα χέρια σας στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 15 λεπτά.
3. Για την κρέμα : χτυπήστε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε το αλεύρι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και αδειάστε την κρέμα στο ταψί με την ψημμένη βάση.
4. Ξαναβάλτε το ταψί στον φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
5. Όταν ψηθεί η λεμονόπιτα, αφήστε την να κρυώσει για να μπορέσετε να την κόψετε σε μερίδες.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με τα ψημμένα αμύγδαλα.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με τα ψημμένα αμύγδαλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου