Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Βελουτέ ντοματόσουπα
Μερίδες: 4
Συστατικά:
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
1 κούπα ζωμός λαχανικών
120 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ό κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
1 κούπα ζωμός λαχανικών
120 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ό κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός της παρμεζάνας) σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε τα για μία ώρα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες και να πάρει η σούπα μια κρεμώδη υφή. Αν χρειαστεί στο τέλος λιώστε τα κομμάτια που έχουν μείνει ολόκληρα με το peamer.
Σερβίρετε, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό.
Σερβίρετε, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φυλλαράκια βασιλικό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου