Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Ιμάμ μπαιλντί


melitzanes386
Υλικά 
10 μέτριες μελιτζάνες
6 μέτρια κρεμμύδια άνυδρα
6 σκόρδα
6 ντομάτες
1½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανός
1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε στη μέση. Σε μία λεκάνη γεμάτη νερό με 2 κουταλιές αλάτι βυθίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα, για να μαλακώσουν και ν’ ανοίξουν.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το αλάτι το πιπέρι και τη ζάχαρη. Βγάζουμε τις ντομάτες από το αλατόνερο και τις στίβουμε πολύ κλλά και κατόπιν τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα υλικά του μπολ και τις περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό, τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχατο και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου αφαιρώντας προς το τέλος το αλουμνόχαρτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB