Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού και μέλι


Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 μερίδες
• 800 γραμ. άπαχο χοιρινό κρέας από μπούτι χωρίς κόκκαλο
• ξύσμα και χυμός από 3 πορτοκάλια
• ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ
• 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
• 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
• 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 κουτ. της σούπας μέλι
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ Ό του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και των λάιμ, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
3. Αφήνετε το κρέας στην μαρινάδα για 4-5 ώρες τουλάχιστον, διατηρώντας το στο ψυγείο μέχρι να το μαγειρέψετε.
4. Στραγγίζετε το κρέας από την μαρινάδα και κρατάτε την μαρινάδα για το μαγείρεμα.
5. Σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
6. Το γυρίζετε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνετε.
7. Σβήνετε με την μαρινάδα και μεταφέρετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
8. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα και 45 λεπτά.
9. Όταν ψηθεί το κρέας, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε με το μέλι και ξαναβάζετε το φαγητό στον φούρνο και 10 λεπτά ακόμη.
10. Περνάτε από το σουρωτήρι την σάλτσα που έμεινε στο ταψί και σερβίρετε με το κρέας.

Πηγή : mednutrition.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB