Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Τα οφέλη του γιαουρτιού
Η αρχέγονη δροσερή τροφή που για πολλούς κρύβει το μυστικό της μακροζωίας.
Οι Γάλλοι το ονόμασαν «γάλα της αιώνιας ζωής» και οι κάτοικοι του Καυκάσου πιστεύουν ότι οφείλουν την καλή τους υγεία και μακροζωία στο γιαούρτι. Βάλτε το στο καθημερινό σας τραπέζι και επωφεληθείτε κι εσείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Οι Γάλλοι το ονόμασαν «γάλα της αιώνιας ζωής» και οι κάτοικοι του Καυκάσου πιστεύουν ότι οφείλουν την καλή τους υγεία και μακροζωία στο γιαούρτι. Βάλτε το στο καθημερινό σας τραπέζι και επωφεληθείτε κι εσείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Τα οφέλη του γιαουρτιού
Το γιαούρτι μας προσφέρει όλα τα πολύτιμα συστατικά του γάλακτος (πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, ασβέστιο) και επιπλέον, επειδή έχει υποστεί ζύμωση, διατηρεί σε ισορροπία τους μικροοργανισμούς του εντέρου και ενισχύει την απορρόφηση πολλών θρεπτικών στοιχείων.
Το γιαούρτι μας προσφέρει όλα τα πολύτιμα συστατικά του γάλακτος (πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, ασβέστιο) και επιπλέον, επειδή έχει υποστεί ζύμωση, διατηρεί σε ισορροπία τους μικροοργανισμούς του εντέρου και ενισχύει την απορρόφηση πολλών θρεπτικών στοιχείων.
Στην κουζίνα
1. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Ποτέ στην κατάψυξη ή σε υψηλές Θερμοκρασίες.
2. Αν το χρησιμοποιήσετε σε κέικ και γλυκά, αφήστε το σε
θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
3. Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος» στα γλυκά με γιαούρτι για να γίνουν ελαφρύτερα.
4. Μαρινάρετε τα κρεατικά σε γιαούρτι για να μαλακώσουν.
5. Το γιαούρτι καλό είναι να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Έτσι αποφεύγετε το αντιαισθητικό «κόψιμο» που καταστρέφει την εμφάνιση του φαγητού.
6. Για να μην σας «κόψει» στο ψήσιμο χρησιμοποιήστε ασπράδι αβγού ή κορν φλάουερ.
7. Αναμείξτε το με ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ξίδι ή λεμόνι και χτυπήστε το καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες.
8. Για ένα δροσερό επιδόρπιο συνοδέψτε τις κομπόστες σας με γιαούρτι.
9. Φτιάξτε ντιπ από γιαούρτι προσθέτοντας ξυσμένο καρότο, αγγούρι, ωμό κολοκύθι ή αβοκάντο πολτοποιημένο.
1. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Ποτέ στην κατάψυξη ή σε υψηλές Θερμοκρασίες.
2. Αν το χρησιμοποιήσετε σε κέικ και γλυκά, αφήστε το σε
θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
3. Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος» στα γλυκά με γιαούρτι για να γίνουν ελαφρύτερα.
4. Μαρινάρετε τα κρεατικά σε γιαούρτι για να μαλακώσουν.
5. Το γιαούρτι καλό είναι να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος. Έτσι αποφεύγετε το αντιαισθητικό «κόψιμο» που καταστρέφει την εμφάνιση του φαγητού.
6. Για να μην σας «κόψει» στο ψήσιμο χρησιμοποιήστε ασπράδι αβγού ή κορν φλάουερ.
7. Αναμείξτε το με ελαιόλαδο, μαγιονέζα, ξίδι ή λεμόνι και χτυπήστε το καλά. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαν ντρέσινγκ στις σαλάτες.
8. Για ένα δροσερό επιδόρπιο συνοδέψτε τις κομπόστες σας με γιαούρτι.
9. Φτιάξτε ντιπ από γιαούρτι προσθέτοντας ξυσμένο καρότο, αγγούρι, ωμό κολοκύθι ή αβοκάντο πολτοποιημένο.
Της Μυρσίνης Λαμπράκη
Πηγή:Forma
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου