Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κρεατόπιτα


kreatopita-386
Υλικά για ένα μέτριο ταψί
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος-χοιρινός)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 αβγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ
½ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο για το φύλλο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και το μπέικον. Σιγοβράζετε, μέχρι να απορροφήσει ο κιμάς όλα τα υγρά του.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Τότε προσθέτετε τα βρασμένα αβγά ψιλοκομμένα, και την μπεσαμέλ. Ανακατεύετε έως ότου γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί. Βουτυρώνετε τα φύλλα ένα προς ένα και στρώνετε με τα μισά τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης πάνω από τα φύλλα, ισιώνετε με κουτάλι και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζετε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια, τη ραντίζετε με λίγο νερό, την περιχύνετε με όσο βούτυρο περίσσεψε, και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή σε πιατέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB