Τρίτη 24 Μαΐου 2011

'Ζωντανέψτε' το υπνοδωμάτιό σας!




Η κρεβατοκάμαρά μας αξίζει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Το ότι δεν είναι ένας κοινόχρηστος χώρος, όπως το καθιστικό ή ένα κομβικό σημείο της δραστηριότητας μας όπως η κουζίνα, δεν σημαίνει ότι ο χώρος που κοιμόμαστε θα πρέπει να είναι ένα δωμάτιο παραμελημένο και χωρίς στιλ.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κάθε τόσο να αλλάζουμε έπιπλα και να κάνουμε ριζική ανανέωση,  αλλά μερικές μικρές αναδιαμορφώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην αναζωογόνηση του χώρου.
Ας δούμε λοιπόν κάποιες ιδέες – χαμηλού κόστους – που θα μπορέσουν να δώσουν μια νέα πνοή στην κρεβατοκάμαρά μας.


Δώστε σε ένα τοίχο ένταση
Το να δώσετε ένταση σε ένα τοίχο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε την κρεβατοκάμαρά σας με πολύ χαμηλό κόστος. Επιλέξτε μια τολμηρή απόχρωση, που θα κάνει αντίθεση με το χρώμα που έχουν οι τοίχοι του δωματίου. Εάν για παράδειγμα οι τοίχοι σας είναι σε παστέλ ροζ, θα μπορούσατε τον ένα τοίχο να τον βάψετε σε ένα έντονο μοβ βιόλα ή εάν είναι σε γκρι ή off-white θα μπορούσατε να ζωντανέψετε το χώρο σας βάφοντας τον ένα τοίχο με ένα μπορντό σε απόχρωση δαμάσκηνου. Η νέα αυτή προσθήκη, θα δημιουργήσει βάθος και θα κάνει το δωμάτιό σας πολύ πιο ζωντανό.

Διακοσμήστε τους τοίχους σας με αυτοκόλλητα
Εάν δεν θέλετε να μπείτε στη φασαρία του βαψίματος ή να ξοδέψετε χρήματα για πίνακες ή για ένα καθρέπτη, μπορείτε εύκολα να να δώσετε μια νέα νότα στους τοίχους σας με χαλκομανίες. Διαλέξτε ένα σχήμα ή ένα σχέδιο που να ταιριάζει με τα χρώματα και το ύφος του δωματίου. Μπορείτε να ακολουθήσετε μια λύση ιδιότροπη και εκκεντρική ή ένα στιλ θηλυκό και λουλουδάτο. Μπορείτε άνετε να πειραματιστείτε αφού δεν είναι κάτι που θα είναι μόνιμο. Στην πρώτη ευκαιρία, θα μπορείτε πολύ απλά να το αλλάξετε.

Δημιουργήστε μια γωνιά για διάβασμα
Προσθέτοντας μια απλή γωνιά για διάβασμα, θα μπορείτε να περνάτε πολύ περισσότερες ώρες χαλάρωσης μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι σε μια γωνία του υπνοδωματίου, να προσθέστε μια άνετη πολυθρόνα – ακόμα και μια πολυθρόνα που ήδη υπάρχει μέσα στο σπίτι και δεν χρησιμοποιείται, να βάλετε δίπλα της ένα φωτιστικό δαπέδου κι αν ο χώρος το επιτρέπει να προσθέσετε κι ένα τραπεζάκι, για να ακουμπάτε τα βιβλία σας, τα περιοδικά σας ή τον καφέ σας, όταν θα διαβάζετε.

Δώστε στο χώρο δροσιά με ζωντανά φυτά
Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι φωτεινή, η προσθήκη κάποιων φυτών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο. Αν τώρα δεν έχετε αρκετό φως, σκεφτείτε μια λύση με φρέσκα λουλούδια σ’ ένα όμορφο μεγάλο βάζο, που είναι ένας τρόπος για να δώσετε ένα πιο εντυπωσιακό χρώμα στο δωμάτιό σας.

Αλλάξτε την εικόνα του κρεβατιού
Ακόμα κι αν δεν κάνετε τίποτα απ’ όσα έχουμε πει, για να ανανεώσετε το χώρο, μια αλλαγή στο κουβερλί που καλύπει το κρεβάτι σας, μπορεί να κάνει την εμφάνιση του δωματίου σας αλλιώτικη. Το μυστικό σ’ αυτήν την περίπτωση είναι να διαλέξετε κάτι τελείως διαφορετικό, από αυτό που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα.  Εάν για παράδειγμα το πάπλωμά σας είναι floral, διαλέξτε ένα κουβερλί με γεωμετρικά σχέδια ή ακόμα και μονόχρωμο. Εάν χρησιμοποιούσατε κάτι ουδέτερο που απλά ταίριαζε με το χώρο, τώρα μπορείτε να διαλέξετε κάτι πιο ζωντανό, σε μια πιο έντονα χρώματα.

Δημιουργήστε ένα ράφι
Ένα πτυσσόμενο ράφι πάνω από το κρεβάτι ή τοποθετημένο σε ένα άδειο τοίχο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο πεζούλι. Προσθέστε μερικά ρεσώ ή ένα μεγάλο διακοσμητικό αντικείμενο, που θα δώσει ένα διαφορετικό στιλ στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε βιβλία και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα, χωρίς βέβαια να το παραφορτώσετε με περιττά πράγματα.

Απλώστε στο χώρο χρώματα
Οι περισσότερες κρεβατοκάμαρες, είναι σε ουδέτερα χρώματα. Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα, είναι τα χρωματιστά διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτά μπορούν να είναι κάποιες όμορφες επιλογές, όπως βάζα, βιβλιοστάτες, αμπαζούρ και κορνίζες, σε διάφορα έντονα χρώματα, για να αλλάξουν εντελώς το τοπίο που επικρατεί μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας, μέσα σε λίγα λεπτά.

Παίξτε με τα χρώματα
Όχι, δεν εννοούμε να ξαναβάψετε όλο το δωμάτιο -αν και αυτό, είναι ίσως ο πιο καλός τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας – αφορά μόνο τα έπιπλα. Το έπιπλο της τουαλέτας με το καθρέφτη του ή τα κομοδίνα μπορούν να ανανεωθούν και να ξαναβαφούν με ένα νέο πιο φωτεινό χρώμα. Διαλέξτε μια απόχρωση συμβατή με τα χρώματα του δωματίου σας για να δώσετε νέα πνοή στην συνηθισμένη εικόνα των επίπλων σας. Η εικόνα της κρεβατοκάμαρά σας θα ωφεληθεί από την προσθήκη ενός νέου και έντονου χρώματος, και τα έπιπλά σας θα δείχνουν πάλι καινούργια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB