Παρασκευή 27 Μαΐου 2011
Σαλάτα με μήλα και καρύδια
Υλικά για 4 άτομα
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη
Ό λάχανο ψιλοκομμένο
Ό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κόκκινο μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο πράσινο μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη
Ό λάχανο ψιλοκομμένο
Ό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κόκκινο μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο πράσινο μήλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
Για τη σος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού (ή 2 λάιμ)
ξύσμα ενός λεμονιού (ή ενός λάιμ)
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
αλάτι
χυμός ενός λεμονιού (ή 2 λάιμ)
ξύσμα ενός λεμονιού (ή ενός λάιμ)
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπήστε με το μιξεράκι του φραπέ τα υλικά για τη σος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα λαχανικά και τα μήλα.
Λίγο πριν σερβίρετε περιχύστε με τη σος.
Συμβουλή: Για να έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα, μπορείτε να ψήσετε ή να βράσετε φιλέτο κοτόπουλου, να το κόψετε σε λεπτές λωρίδες και να το ανακατέψετε στη σαλάτα σας.
Πηγή: dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου