Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πατάτες ογκρατέν


Υλικά (για ένα μέτριο πυρέξ)


4-5 μέτριες πατάτες
10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
200 γρ. μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών σε λεπτές ροδέλες
λίγο βασιλικό
200 γρ. παρμεζάνα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση


Αρχικά πλένετε καλά τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με την φλούδα ώστε να διατηρήσουν τη γεύση τους και το χρώμα τους.
Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου και τις στρώνετε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ.
Προσθέστε λίγο αλάτι (προσοχή διότι θα βάλετε και τυριά) και πιπέρι.
Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και βάζετε ανάμεσα στις ροδέλες πατάτας, τοποθετώντας που και που και λιαστή ντομάτα.
Παράλληλα, κόβετε την μοτσαρέλα σε λεπτές, σχετικά, ροδέλες και σφηνώνετε ροδέλες ανάμεσα στις φέτες πατάτας και ντομάτας.
Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε από επάνω με λίγο ξερό βασιλικό.
Τελειώνετε με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ώσπου να σωθεί ο ζωμός του φαγητού.
Πηγήdietup.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB