Παρασκευή 27 Μαΐου 2011
Κρουασάν με μήλα και μαρμελάδα
Για την ζύμη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μέσα στο οποίο έχετε λιώσει 2 κουταλιές σούπας βούτυρο Κερκύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μέσα στο οποίο έχετε λιώσει 2 κουταλιές σούπας βούτυρο Κερκύρας
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και ζυμώστε αρκετή ώρα ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας. Αφήστε την να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μια ώρα και στη συνέχεια ανοίξτε το φύλλο και κόψτε τριγωνάκια.
Χρησιμοποιείστε ένα κουταλάκι του γλυκού και γεμίστε τα κρουασανάκια σας. Προσοχή όμως μην υπερβάλετε γιατί θα ξεχειλίσουν στο ψήσιμο. Στη συνέχεια τυλίξτε τα κυλινδρικά ή σαν σκεπαστά ατομικά πιτάκια. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε λαδόκολλα.
Για τη γέμιση
Για τη γέμιση
1η παραλλαγή: Γεμίστε τα με μαρμελάδα και τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
2η παραλλαγή: Κόψτε 2-3 μήλα σε κυβάκια και βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, κανέλλα, γαρύφαλλο και 1 φλιτζανάκι λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ. Μετά από 15 λεπτά προσθέστε χοντροτριμμένα καρύδια και γεμίστε τα κρουασανάκια. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.
2η παραλλαγή: Κόψτε 2-3 μήλα σε κυβάκια και βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, κανέλλα, γαρύφαλλο και 1 φλιτζανάκι λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ. Μετά από 15 λεπτά προσθέστε χοντροτριμμένα καρύδια και γεμίστε τα κρουασανάκια. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.
Πηγή: dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου