Τετάρτη 25 Μαΐου 2011
Πολύχρωμη σαλάτα
Υλικά για 4 άτομα
1 κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και καλά στραγγισμένο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ ματσάκι μαινατνό ψιλοκομμένο
1 βαθύ πιάτο (περίπου 20 τοματίνια) κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ ματσάκι μαινατνό ψιλοκομμένο
1 βαθύ πιάτο (περίπου 20 τοματίνια) κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
Για της σος:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μιξεράκι του καφέ σε ένα ποτήρι όλα τα υλικά για τη σος και βάλτε τη στο ψυγείο να ναι δροσερή.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
Απλώστε τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα και ραντίστε με τη σος.
Αν θέλετε να στολίσετε τη σαλάτα σας κρατήστε μερικές λωρίδες πορτοκαλί πιπεριάς για να σχηματίσετε μια μικρή μαργαρίτα, και 3 λωρίδες πράσινης πιπεριάς για να σχηματίσετε το κοτσάνι και ένα μικρό φυλλαράκι!
Πηγή dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου