Ψωμάκια με σολομό και γιαούρτι


psomi-solomos-386

Υλικά
2 φέτες τόστ
1 καρότο
½ φινόκιο
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
2 φέτες καπνιστός σολομός
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το φινόκιο. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ½ κεσεδάκι γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, το φινόκιο, το λάχανο και το καρότο.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε 2 φέτες τοστ και μοιράζουμε πάνω στην επιφάνεια τους το σολωμό και το μείγμα λαχανικών.

Read More

Tips για εντυπωσιακές βλεφαρίδες


mascara-386

Εφαρμόστε σωστά τη μάσκαρα σας και αποκτήστε εκφραστικά μάτια. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
- Ενυδατώστε τις βλεφαρίδες σας με λίγη βαζελίνη ώστε να απορροφήσουν καλύτερα τη μάσκαρα
- Πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα, τοποθετήστε ελάχιστη πούδρα στις βλεφαρίδες σας ώστε να μην δημιουργούνται τα αντιαισθητικά κομπάκια
- Αφού εφαρμόσετε τη μάσκαρα μία φορά και στεγνώσει, τοποθετήστε και δεύτερη και τρίτη στρώση για έξτρα ένταση
- Αν έχετε να βγείτε το βράδυ, για εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε ψεύτικες. Αν σας φαίνεται υπερβολικό υπάρχουν ψεύτικες βλεφαρίδες με λίγες τούφες για πιο φυσική όψη
- Η μαύρη μάσκαρα πάει σχεδόν σε όλες. Αν όμως νομίζετε ότι σας σκληραίνει, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καφέ
- Αν ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας κάθε φορά που εφαρμόζετε τη μάσκαρα ακολουθήστε το εξής τρικ. Ανοίξτε το στόμα σας και σχηματίστε το όμικρον με τα χείλη σας
- Μην φοβάστε να πειραματίζεστε σε νέες μάσκαρα. Μια νέα μάσκαρα μπορεί να σας ανανεώσει και να σας δώσει νέο look
- Αντικαταστήστε τη μάσκαρα σας κάθε 2-3 μήνες

Το αποτέλεσμα θα δείξει ακόμα καλύτερο αν έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια. Προσπαθήστε να βγάζετε σωστά τα φρύδια σας και όπου αυτά έχουν κενά συμπληρώστε τα με το κατάλληλο για εσάς μολύβι φρυδιών.

Read More

Πένες με πέστο και λιαστή ντομάτα


pasta-penne-386

Υλικά για 2 άτομα
½ πακέτο πένες
10 λιαστές ντομάτες
5 κλαδάκια βασιλικό
5 κλαδάκια μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
3 κουτ. της σούπας παρμεζάνα
επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.
Με ένα ψαλίδι, ψιλοκόβετε την ντομάτα, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ούζο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, και χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνετε το μίγμα στα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα αμέσως, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Read More

Μπισκότα σοκολάτας



Υλικά για 38 κομμάτια
• 210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 7 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
• 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
• 3 αβγά
• 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
• 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 φλιτζ. κακάο σκόνη
• 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• μία πρέζα αλάτι
• 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε δύο ή περισσότερες μεγάλες λαμαρίνες φούρνου. Λιώνετε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά το μείγμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα σ' εκείνο της σοκολάτας ώστε να δημιουργηθεί μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώσπου να σκληρύνει και να κρατάει το σχήμα της.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Βάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό βαθύ μπολ. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού, παίρνετε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις στρογγυλεύετε με τα χέρια.
Ρίχνετε τις μπάλες, μία κάθε φορά, στη ζάχαρη άχνη, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Χτυπάτε κάθε μπάλα στο μπολ για να φύγει η επιπλέον ζάχαρη. Τις τοποθετείτε στις λαμαρίνες σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε τα μπισκότα για 10 με 15 λεπτά, ή ώσπου να είναι σκληρά στην επιφάνεια όταν τα πιέζετε με το δάχτυλο. Τα αφήνετε να μείνουν 2 με 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Read More

Dukas FW Collection 2012-13


goves-doukas-386

Τα τακούνια μεταμορφώνονται σε κομψά vintage ποτήρια με ιδιαίτερα φινιρίσματα σε royal gold, velvet black, powder nude αλλά και σε frozen pink αποχρώσεις.
Οι φόρμες είναι λιτές αλλά ψηλές και επιβλητικές. Dégrade μεταλλικές υφές λειτουργούν σαν κάτοπτρα δημιουργώντας glamorous παιχνίδια με το φως.
Party time, ατμόσφαιρα γιορτής και funky καταστάσεις ξεπροβάλουν μέσα από την 2012/13 DUKAS FW COLLECTION.
"Η Γυναικεία σιλουέτα αυτή την φορά ντύνεται με μαύρα βελούδινα, με funky glitter αλλά και με edgy μεταλλικά collants.
Empire gold, glossy powder και silky fuchsia ροκάρουν με extravagant μύτες, δυνατές καμπύλες και με royal βελούδινους φιόγκους.
Διάθεση για clubbing, elegant συναντήσεις αλλά και για private dinners προκύπτει μέσα από την 2012/13 DUKAS FW COLLECTION.
Enjoy!"

Read More

Τορτίγια με λαχανικά και κοτόπουλο



Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο σε κύβους
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
Λίγο ελαιόλαδο
Ταμπάσκο
Μαϊντανό
Αλάτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο
4 πίτες για τορτίγια
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 κούπα καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά της συνταγής μας μαζί με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το ταμπάσκο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε σε πυρέξ , πασπαλίζουμε με μπόλικο τσένταρ και το βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Read More

Το μακιγιάζ για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012


Τα κόκκινα χείλια παραμένουν για άλλη μια χρονιά η πιο χαρακτηριστική τάση για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012, συνιστώντας ένα κομψό gothic look.

Υιοθετήστε το επιλέγοντας την απόχρωση του κόκκινου που σας ταιριάζει και συνδυάστε το απλά με έντονη μαύρη μάσκαρα, αφήνοντας τα μάτια φυσικά. Χωρίς να σας τρομάζει, χρησιμοποιήστε το ίδιο κραγιόν για να δώσετε χρώμα στα μάγουλα, απλώνοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, σαν να βάζατε ρουζ σε κρεμώδη μορφή.

Σε κάθε περίπτωση, σιγουρευτείτε οτι το υπόλοιπο δέρμα είναι αψεγάδιαστο, χρησιμοποιώντας μια καλή βάση, γιατί το κόκκινο χρώμα έχει την τάση να τονίζει οποιαδήποτε ατέλεια υπάρχει.

Αν πάλι προτιμάτε να τονίσετε τα μάτια, οι τάσεις για αυτό το Φθινόπωρο-Χειμώνα είναι πολλές και εντυπωσιακές όπως τα πολύχρωμα μεταλλικά smokey eyes και οι έντονες γραμμές eyeliner.

Κλασσικό αλλά διαχρονικό είναι τα μονόχρωμα smokey eyes σε αποχρώσεις του καφέ ενώ αν προτιμάτε κάτι πιο έντονο, τολμήστε αποχρώσεις του μαύρου, ανθρακί και μπλε σκούρο. Φέτος δεν πρέπει να προσπαθήσετε καθόλου για το τέλειο, μιας και η τάση στα μάτια είναι να φαίνεται ότι το μακιγιάζ είναι «φορεμένο» για πολλές ώρες, δημιουργώντας έτσι ένα επιμελώς ατημέλητο look.

Για να πετύχετε αυτό το look, προτιμήστε σκιές σε μορφή κρέμας, που σβήνονται και απλώνονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται πινέλο. Για το smokey eye θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε το πιο έντονο χρώμα στη βάση του βλεφάρου το οποίο θα σβήνει σταδιακά προς το κόκκαλο.

Το μακιγιάζ αυτή την σεζόν ευνοεί ιδιαίτερα της λευκές επιδερμίδες, αφού μια από τις βασικές τάσεις είναι τα έντονα κόκκινα-ροζ μάγουλα. Είναι ένα look που προσδίδει μια κοριτσίστικη και αγνή όψη και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα.

Για να το πετύχετε προτιμήστε χρώματα του ροδακινί και του ροζ, με ρουζ σε μορφή κρέμας για πιο φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο θα εφαρμόσετε και στα χείλια!

Read More

Ρύζι κινέζικο με λαχανικά


chinese-rice-386

Υλικά για 4 άτομα
3 κουτ. της σούπας σπορέλαιο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα
3 κουτ. της σούπας soya sauce
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουτ. της σούπας σχοινόπρασο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το νερό σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, το αλατίζετε και ρίχνετε το ρύζι πλυμένο. Ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μισομαγειρευτεί. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος ή γουόκ, και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα καλαμποκάκια και τα καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτετε το μισοβρασμένο ρύζι, τη σόγια σος και τον ζωμό του κοτόπουλου, καυτό. Αλατοπιπερώνετε κατά τη γεύση σας και αφήνετε το φαγητό να βρά¬σει, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και τα λαχανικά, χωρίς να λασπώσουν.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε το σχοινόπρασο (chives) ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σερβίρετε το ρύζι ζεστό ή χλιαρό, σε πιάτα.

Read More

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών;


kallintika-386

Διαβάστε και μάθετε ποια είναι η σύνηθες διάρκεια ζωής των καλλυντικών έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται για μεγάλα διαστήματα τα προϊόντα της προσωπικής σας φροντίδας που σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να προκαλέσουν βλάβες στην επιδερμίδα σας.
Μάσκαρα: 3-6 µήνες.
Υγρό αϊλάνερ: 6 µήνες.
Μολύβι µατιών: 18-24 µήνες
Σκιά σε πούδρα: 24 µήνες
Κρεµώδης σκιά: 6 µήνες.
Κραγιόν & γκλος: 24 µήνες.
Μολύβι χειλιών: 18-24 µήνες.
Μέικ-απ σε πούδρα: 24 µήνες.
Κονσίλερ: 24 µήνες.
Πούδρα: 24 µήνες.
Ρουζ: 24 µήνες.
Κρεµώδες ρουζ: 18-24 µήνες.
Αντηλιακό: 24 µήνες σε περιπτωση που δεν ανοιχτεί
Βερνίκι: 12-24 µήνες σε φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου
Κρέµες: 6 µήνες ή 12 µήνες αν έχει αντλία.

Read More

Παγωτό γιαούρτι

Frozen-Yogurt-386




Υλικά
500 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
2-3 βανίλιες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες περίπου το ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 4 με 5 φορές.
Σερβίρετέ το με φρούτα της επιλογής σας και καλή σας όρεξη!

Read More

Απαλά και όμορφα πόδια


legs-386

Αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις αποτρίχωση και κάποιο σημαντικό ραντεβού σε περιμένει, μην ανησυχείς υπάρχει μια εύκολη και απλή λύση για τα πόδια σου.
Ξυρίζουμε τα πόδια μας χρησιμοποιώντας το μαλακτικό των μαλλιών μας. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα conditioner στα πόδια μας και έπειτα αφήνουμε το ξυράφι να γλιστρήσει πάνω τους. Οι ενοχλητικές τριχούλες θα αποτελούν παρελθόν για να πόδια σας θα είναι ξανά απαλά. Αφού τα ξεπλύνετε απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα και είστε έτοιμες για το ραντεβού σας.

Read More

Κρέμα για τις πανάδες με βάση το λεμόνι


Οι πανάδες που δημιουργούνται στο πρόσωπο μετά το καλοκαίρι ταλαιπωρούν πολύ τις γυναίκες. Πριν επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας ή βγείτε στα καταστήματα καλλυντικών για αναζήτηση κρεμών και σέρουμ, δοκιμάστε μία σπιτική συνταγή…με λεμόνι.

Το λεμόνι λευκαίνει το δέρμα, κοντρολάρει την έκκριση σμήγματος και χάρη στις βιταμίνες του  καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Στίβουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και κάνουμε επάλειψη με αυτόν στις πανάδες στο φρεσκοπλυμένο πρόσωπό μας.

Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και σε αυτούς προσθέτουμε πολτοποιημένη μαύρη σταφίδα(χωρίς φυτοφάρμακα) και πολτοποιημένο μαϊντανό. Το μείγμα μας πρέπει να είναι μία παχύρρευστη κρέμα την οποία απλώνουμε στο καθαρό πρόσωπό μας. Την αφήνουμε δεκαπέντε λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, (αν δεν έχουμε μαύρη σταφίδα χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά).

Read More

Δροσερή πατατοσαλάτα


patatosalata-386

Υλικά (4 µερίδες)
• 2 µέτριες πατάτες βραστές
• 2 φλιτζ. νερό
• 2 µατσάκια µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
• 1 µατσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκοµµένο
• χυµός λεµόνι
• 1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
• 1 µέτρια ντοµάτα, ξεφλουδισµένη και ψιλοκοµµένη
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
Ετοιµασία
Βράστε τις πατάτες σε ένα µικρό κατσαρολάκι ή στο φούρνο µικροκυµάτων.
Μεταφέρετέ τες σε ένα µεγάλο µπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.

Read More

Σπαγγέτι με θαλασσινά


pasta-mussel-386

Υλικά
• 10 γρ. λάδι
• 1 σκελίδα σκόρδο (φιλέ)
• 25 γρ. κρεμμύδι
• 25 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 1 κομμάτι πιπεροντσίνο
• 10 μύδια
• 2 κυδώνια
• 6 αχιβάδες
• 3 γυαλιστερές
• 80 γρ. λευκό κρασί
• 5 γρ. άνηθος
• 150 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπερο¬ντσίνο και τα όστρακα.
2. Σβήνουμε με κρασί.
3. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 5', μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα και να «δέσει» η σάλτσα.
4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο.
5. Στο τέλος, ρίχνουμε και «δένουμε» τη σάλτσα μαζί με τα σπαγγέτι.
6. Σερβίρουμε σε πιάτο.

Read More

Ντεμακιγιάζ στις διακοπές


demake-up-remove-386

Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια ιδιαίτερα καλή λύση. Ιδίως μετά από ξενύχτι που η διαδικασία «ντεμακιγιάζ» μοιάζει Γολγοθάς. Απολύτως απαραίτητα είναι και τα αποσμητικά μαντιλάκια για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα όπου και αν βρίσκεστε.
Για το μακιγιάζ σας περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα. Εξάλλου το natural look είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον για το καλοκαίρι και το επιτυγχάνετε με ελάχιστα καλλυντικά και σε χρόνο-ρεκόρ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αδιάβροχη μάσκαρα, ένα φωτεινό lip gloss και μια bronze πούδρα που θα καλύψει κάθε ατέλεια, ενώ το βράδυ θα τονίσει το ηλιοκαμένο σας ντεκολτέ και τους ώμους.
Για τις βραδινές σας εξόδους προσθέστε στο μακιγιάζ μια λεπτή γραμμή eyeliner.

Read More

Ψωμάκι με γιαούρτι και σολομό


psomi-solomos-386

Υλικά
2 φέτες τόστ
1 καρότο
½ φινόκιο
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
2 φέτες καπνιστός σολομός
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το φινόκιο. Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ½ κεσεδάκι γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, το φινόκιο, το λάχανο και το καρότο.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε 2 φέτες τοστ και μοιράζουμε πάνω στην επιφάνεια τους το σολωμό και το μείγμα λαχανικών.

Read More

Ρύζι με καλαμαράκια


kalamarakia-386

Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.
Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

Κοτόπουλο με πέστο


Για 2-4 άτομα

4 στήθη κοτόπουλο

Για το πέστο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σως πέστο και μαρινάρουμε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζουμε σε ψυλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά. Γαρνίρουμε με σάλτσα πέστο.

Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Read More

Σαλάτα Ceasar

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
½ γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μαρούλι χοντροκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σως
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
4 φιλέτα αντζούγιας



Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι 2 σκελίδες σκόρδο και ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες τη γαλλική μπαγκέτα τις βουτάμε μέσα στο σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια σχάρα και το ψήνουμε στο φούρνο (στα 15 με 20 λεπτά πρέπει να το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα).
Όταν είναι ετοιμαστεί, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μισό από το κοτόπουλο, τις μεσαίες φέτες ψωμιού,3 από τα φρέσκα κρεμμυδάκια (αφού τα ψιλοκόβουμε), το μαρούλι(χοντροκομμένο),
½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Το ντρέσινγκ της σαλάτας μας το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
 1 αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο και 4 φιλέτα αντζούγιας. Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα από το μπολ και τα μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα, συμπληρώνουμε στα πιάτα αυτά την υπόλοιπη ποσότητα υλικών, που δεν χρησιμοποιήσαμε στο αρχικό στάδιο.
Ολοκληρώνοντας και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.

Read More

Μάσκα προσώπου από βερίκοκο


apricot-386

Μια εύκολη και πολύ απλή μάσκα για το πρόσωπό σας από βερίκοκο, το οποίο με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προλαμβάνουν την φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης.
Παίρνετε μερικά γινωμένα βερίκοκα και τα ρίχνετε μέσα σε νερό για να φουσκώσουν και να λειώσουν. Στη συνέχεια αφού τα πολτοποιήσουμε είμαστε έτοιμες να εφαρμόσουμε την μάσκα στο πρόσωπο.
Αφήνουμε την μάσκα για μερικά λεπτά και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Αμέσως μετά τοποθετούμε την ενυδατική μας κρέμα.

Read More

Σορμπέ βερίκοκου


apricot-sorbet-386

Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ,5 κιλό βερίκοκα καθαρισμένα
250 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα βερίκοκα με το μπλέντερ.
Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι και κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα λειωμένα βερίκοκα και το καλά χτυπημένο ασπράδι αυγού, αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες, το ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες έξι ώρες.

Read More

Peeling για το σώμα με φράουλες


scrub-sugar-386

Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου με φράουλες και βοήθησε την επιδερμίδα σου να απορροφήσει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες από αυτές μιας και οι φράουλες χαρακτηρίζονται από αντιγηραντική προστασία.
Θα χρειαστείς: 8-10 φράουλες, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές ζάχαρη.
Ανακάτευσε όλα τα υλικά πολύ καλά και άπλωσε το σε όλο το σώμα σου τρίβοντας κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
Το παρακάτω scrub μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για το πρόσωπό σου.

Read More

Ρύζι με καλαμαράκια


kalamarakia-386

Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.
Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB