Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
Σαλάτα σολομού με λαχανικά
Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Υλικά για 4 μερίδες
• 1 φιλέτο σολομού (300 γραμ. περίπου)
• 8 μικρές πατάτες
• 12 ντοματίνια
• 8 πράσινες ελιές
• 200 γραμ. φρέσκα φασολάκια
• 2 αυγά βραστά
• λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
• αλάτι
Για το ντρέσσινγκ:
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτ. της σούπας κάππαρη
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 2 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
• 1 φιλέτο σολομού (300 γραμ. περίπου)
• 8 μικρές πατάτες
• 12 ντοματίνια
• 8 πράσινες ελιές
• 200 γραμ. φρέσκα φασολάκια
• 2 αυγά βραστά
• λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
• αλάτι
Για το ντρέσσινγκ:
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτ. της σούπας κάππαρη
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 2 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι
Προετοιμασία
1. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου και τις στραγγίζετε. Βράζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά, τα βουτάτε σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζετε.
2. Κόβετε τα ντοματίνια στιν μέση, βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε. Κόβετε σε τέταρτα τα αυγά.
3. Ετοιμάζετε το ντρέσσινγ: Στραγγίζετε τις αντσούγιες από το λάδι τους και ξεπλένετε την κάπαρη. Τα ψιλοκόβετε και τα ανακατεύτετε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σκόρδο και την μουστάρδα.
4. Κόβετε το φιλέτο του σολομού σε 4 κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15 λεπτά.
5. Ανακατεύετε τα λαχανικά με τα αυγά και το ντρέσσινγκ και σερβίρετε με τα φιλέτα του σολομού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου