Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το λευκό του καλοκαιριού




Η διακόσμηση με λευκό πάνω σε λευκό αποπνέει φρεσκάδα, ζωντάνια κι επιπλέον εξασφαλίζεται μια βάση  που μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για την εποχή του καλοκαιριού, φυσικά αποτελεί μια εξαιρετικά hot τάση.  Ανάλογα με το πώς έχετε εφαρμόσει αυτήν την ιδέα – του λευκού πάνω σε λευκό -  θα δώσετε στους χώρους σας διαφορετικά στιλ, όπως  το νησιώτικο, το boho, το chic ή ακόμα κι ένα πιο επιτειδευμένο σοφιστικέ.
Όπως και να έχει λοιπόν, είτε θέλετε οι εσωτερικοί σας χώροι να παραπέμπουν σε αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, είτε σε ένα ήρεμο, ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον, το λευκό πάνω σε λευκό είναι μια ευέλικτη τάση που μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε πορτοφόλι.


4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τάση

Το λευκό έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί το συνώνυμο του πολύτιμου ή του εξαιρετικά ακριβού. Χρησιμοποιώντας το στους εσωτερικούς σας χώρους, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε τα καλύμματα που θα καλύψουν τα έπιπλά σας. Το κλειδί της επιτυχίας, είναι να επιλέξετε φυσικές ίνες που είναι εύκολο να καθαριστούν και υφάσματα που από τη φύση τους μπορούν να κρύψουν εύκολα τη φθορά της καθημερινότητας. Μην εγκλοβίζεστε στο "λευκό" με την κυριολεξία του όρου. Οι λευκοί τόνοι καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα στην χρωματική παλέτα, που περιλαμβάνουν την απόχρωση του ελεφαντόδοντου, το κρεμ, το φίλντισι και πολλές άλλες παραλλαγές.  
Όλες αυτές οι διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού προσφέρουν τη δική τους αισθητική και η ανάμειξη υφασμάτων σε διαφορετικές αποχρώσεις αυτής της εννότητας του λευκού, δημιουργούν μια μονόχρωμη μεν αλλά πολυεπίπεδη εμφάνιση, που μπορεί να ιντριγκάρει το βλέμμα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον.


1. Καναπέδες και έπιπλα
Ξεκινήστε με ένα κάλυμμα, σε μια από τις πιο πάνω αποχρώσεις, με το οποίο θα καλύψετε τον καναπέ σας. Στη συνέχεια, προσθέστε ολόλευκα μαξιλάρια για να φωτίσετε το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα καλύματα συνήθως είναι σε αποχρώσεις που πλησιάζουν στο κρεμ. Το κρεμ χρώμα προσελκύει τα βλέματα και κάνει το χώρο φιλόξενο και οικείο. Εάν η αισθητική σας είναι πιο έντονη ή μινιμαλιστική επιλέξτε υφάσματα και υλικά με φυσική γυαλάδα όπως το δέρμα ή το βινίλ αποφεύγοντας να επιλέξτε λινά ή βαμβακερά υφάσματα. Μια άλλη ιδέα είναι να μετακινήσετε το επίκεντρο της προσοχής από το καθηστικό στην κουζίνα όπου με λακαριστές πόρτες στα ντουλάπια ή ολόλευκους γρανιτένιους πάγκους μπορείτε να δώσετε ένταση στο λευκό.

2. Λευκό σε κάθε εποχή
Αυτή η τάση μπορεί να λειτουργήσει όλο το χρόνο και να δώσει στο σπίτι σας μια φρέσκια, καθαρή όψη. Επιλέξτε διαφορετικά υλικά για να σηματοδοτήσετε την αλλαγή των εποχών: λινά και βαμβακερά τονίζουν  τη φωτεινότητα και την ελαφρότητα  των καλοκαιρινών μηνών, ενώ faux γούνες, μάλλινα και ολόλευκα βελούδα, προσθέτουν βάθος και ζεστασιά όταν η θερμοκρασία αρχίζει να μειώνεται. Αυτή η αλλαγή της υφής για κάθε εποχή, μπορεί εύκολα να γίνει, με απλή αλλαγή στα μαξιλάρια και ριχτάρια!

3. Χρωματικές προσθήκες
Όπως ανέφερα και πριν, το λευκό σε λευκό είναι ευέλικτο. Μόλις δημιουργήσετε έναν μονοχρωματικό χώρο, ώστε να ενεργεί ως φόντο, τα χρωματιστά μαξιλάρια που θα τα ρίξετε όπως εσείς επιθυμείτε, θα λειτουργήσουν σαν χρωματικές «εκρήξεις» στο χώρο. Μπορείτε να αλλάζετε αξεσουάρ εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα, «σπάζοντας» τη μονοχρωμία και να επανέλθετε στο λευκό σε λευκό, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

4. Λευκά λουλούδια
Τέλος, προσθέστε στη διακόσμητική τάση «λευκό σε λευκό» βάζα με λευκά λουλούδια, προσθέτοντας όγκο και υφή στο χώρο. Επιλέξτε ολόλευκα λουλούδια διαφορετικών ειδών, με διαφορετικά σχήματα και πέταλα. Τώρα έχετε δημιουργήσει μια κομψή και διαχρονική διαρρύθμιση, που ταιριάζει σε κάθε εποχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB