Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011
Τηγανιτό ρύζι με γαρίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ ζαμπόν, σε ένα κομμάτι
- 2 κουτάλια φιστικέλαιο
- 2 κουταλάκια λαρδί (προαιρετικά)
- 4 φλιτζάνια κρύο, βρασμένο ρύζι
- 1/4 φλιτζανιού βρασμένο αρακά
- 2 κουτάλια σόγια σος
- 250 γρ βρασμένες μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
Τρόπος παρασκευής
- Αλατοπιπερώστε τα αβγά. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε φέτες πλάτους περίπου 1,5 εκ. Κόψτε τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια, διαγώνια. Κόψτε το ζαμπόν σε πολύ λεπτές λωρίδες. Κάψτε, 1 κουτάλι της σούπας, λάδι σε μια κατσαρόλα ή το μεγάλο τηγάνι και προσθέστε τα αβγά, ανακατεύοντάς τα.
- Όταν γίνουν τα αβγά και μοιάζουν με ομελέτα, μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο.
- Κάψτε το υπόλοιπο λάδι και το λαρδί στην κατσαρόλα, γυρίζοντάς την για να πάει το λάδι παντού. Προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε δυνατή φωτιά ώσπου να γίνει διαφανές. Προσθέστε το ζαμπόν και τηγανίστε το για 1 λεπτό. Προσθέστε το ρύζι και τον αρακά και τηγανίστε τα για 3 λεπτά. Ρίξτε τα αβγά, τη σόγια σος, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες. Ζεστάνετέ τα και σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου