Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011
Κις με θαλασσινά
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες
- 8 έτοιμα φύλλα
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 155 γρ μικρές καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες
- 155 γρ φρέσκα χτένια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 3 αβγά
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
- 1/4 φλιτζανιού γκούντα τριμμένο
- 2 κουτάλια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι κομμένο φρέσκο θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι 8 φορμάκια διαμέτρου 8 εκ. Βάλτε τέσσερα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο. Κόψτε τα φύλλα στη μέση και κάθε μισό σε τέσσερα τετράγωνα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα και βούτυρο. Στρώστε τα φορμάκια με το φύλλο. Αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βάλτε τις γαρίδες και τα χτένια στα φορμάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αβγά, την κρέμα, το γάλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί και το αλεύρι. Βάλτε το μείγμα πάνω στα θαλασσινά, ρίξτε θυμάρι και ψήστε για 30 λεπτά. Αφήστε τα κις στα φορμάκια για 5 λεπτά. Σερβίρετέ τα ζεστά με πράσινη σαλάτα και ξεροψημένο ψωμί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου