Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
Παέγια θαλασσινών
Υλικά
16 Αχιβάδες
32 Μύδια
8 Καραβίδες
8 Γαρίδες
2 Καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες
2 Πιπεριές , 1 πράσινη και 1 κόκκινη, κομμένες καρέ
400gr Ρύζι Γλασέ
2 Τομάτες Κον - Κασέ
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150gr Αρακά
1/2gr Σαφράν
32 Μύδια
8 Καραβίδες
8 Γαρίδες
2 Καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες
2 Πιπεριές , 1 πράσινη και 1 κόκκινη, κομμένες καρέ
400gr Ρύζι Γλασέ
2 Τομάτες Κον - Κασέ
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150gr Αρακά
1/2gr Σαφράν
Εκτέλεση
Αχνίζουμε σε σκεπαστό σκεύος τα όστρακα, τις γαρίδες και τις καραβίδες εφόσον τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Βγάζουμε τα θαλασσινά και κρατάμε το ζωμό τους. Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας τον αρακά και το σαφράν.
Παίρνουμε τα όστρακα και κρατάμε από λίγα από το καθένα και την ψίχα από τα υπόλοιπα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε και τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, στη συνέχεια τα θαλασσινά και τέλος το ρύζι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.
Πηγή: dietup.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου