Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 ματσάκι μαιντανό
- λίγο άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
- Πλένετε τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε τις άκρες τους και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τα στύβετε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους.
- Πλένετε τα φρέσκα μυρωδικά και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε το κολοκύθι με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο σφιχτό το μίγμα.
- Ζεσταίνετε το λάδι και , μόνο όταν είναι πια καυτό, ρίχνετε με ένα κουτάλι σούπας από το μίγμα των κολοκυθοκεφτέδων.
- Τους τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξουν, από τις δύο πλευρές.
- Τους βάζετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
- Τους σερβίρετε ζεστούς και του συνοδεύετε με ένα ντιπ γιαουρτιού.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου